Programma

Vrijdag 23 juni 2023 - 18u00 tot 00u00

Tom Palmaets - Futurist / trendwatcher

'Ready or not. The future is different.'

Tom Palmaerts is trendwatcher, bekroonde keynote spreker en managing partner bij Trendwolves, een fullservice trend- en marketingbureau met een focus op jonge consumenten en moderne gezinnen. Hij werkt voor organisaties als NOWJOBS, Avient, BASF, Toerisme Oostende en Devan.

Ben jij klaar voor de toekomst? Twijfel je over het antwoord? Dat is okeì. Het leven gaat soms zo snel, dat de toekomst ons doet duizelen. Maar, hoe worden we dan wel futureproof? Tom Palmaerts reist al jarenlang de wereld rond met eìeìn doel: mensen zin doen krijgen in de toekomst.

We kunnen de toekomst niet voorspellen, maar door kleine trillingen te kaderen in grote evoluties en trends kunnen we mogelijke toekomsten voorstellen. Tom Palmaerts van Trendwolves onderzoekt welke maatschappelijke fenomenen de volgende tien jaar belangrijk zullen zijn. Hij speelt graag met toekomstdenken…maar toekomstdenken is enkel interessant als we er vandaag mee aan de slag kunnen gaan.

Zaterdag 24 juni

Dit is een voorlopig programma dat nog onderhevig is aan verandering.

Maarten Boudry - Wetenschapsfilisoof

Hoe klimaatopwarming (niet) aan te pakken. Over ideologie en wetenschap Fossiele brandstoffen waren een fantastische trapladder in de geschiedenis van menselijke vooruitgang, maar ze zorgden voor een ernstig neveneffect: de gevaarlijke opwarming van ons klimaat. Leven wij (in het westen) boven onze stand? Is het tijd om economische groei af te zweren? Was de industriële revolutie een vergissing? Hoe kunnen we terug in harmonie met de natuur leven? De diagnose van het klimaatprobleem is eenvoudig (teveel broeikasgassen), maar simpele problemen hebben niet altijd simpele oplossingen. In deze lezing plaatst Maarten Boudry het klimaatprobleem in de bredere context van menselijke vooruitgang en hoe we ecologische problemen oplossen. Onze huidige aanpak van klimaatopwarming heeft helaas meer te maken met ideologie dan met wetenschap. Als we de grootste uitdaging van de eeuw het hoofd willen bieden, moeten we rationeel nadenken en ons bevrijden van ideologische keurslijven.

Electric by D'Ieteren - Steven Vansina

EDI – Electric by D’Ieteren, stelt u een compleet ecosysteem van laadoplossingen voor, aangepast aan de technische kenmerken van alle elektrische en plug-in hybride voertuigen: laadstations voor bij u thuis of op het werk en laadpassen waarmee u toegang krijgt tot een van de grootste laadpuntennetwerken in Europa. EDI zorgt voor de Home Check, de installatie, het onderhoud en heeft een eenvoudige en handige EDI Charging app. EDI stelt u eveneens een aanbod van fotovoltaïsche panelen en thuisbatterijen voor, zodat u ook op zonne-energie kunt rijden. 

Kerncentrale Doel (Engie) - Chief HSSE en Nucleaire veiligheid - Els Thoelen

ENGIE S.A., voorheen GDF SUEZ S.A., is een Frans multinationaal energiebedrijf dat opereert in de productie, onderhoud en distributie van elektriciteit en aardgas. Het is het grootste nutsbedrijf ter wereld na overname van het Britse International Power. Electrabel is de grootste producent van elektriciteit in België. Het heeft kerncentrales, thermische centrales, windmolens en zonneparken als productiemiddelen.

Luminus - Energiespecialist - Kris Remels

Kris Remels, Strategy Analyst ; Ik werk aan de Luminus strategie op middellange en lange termijn, onder andere door diepgaande studies en economische analyses rond decarbonisatietechnologieën, elektrificatie en beleid. De energietransitie is een enorme uitdaging, voor particulieren zowel als voor bedrijven. De energiesector speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling van innovatieve oplossingen en de begeleiding van haar klanten in de transitie. In deze keynote geef ik aan voor welke uitdagingen we staan en hoe energiebedrijven en klanten die samen kunnen aangaan.

Vlerick - Ondernemerschap - Yannick Dillen

‘Groei: hoe laat je uw onderneming gebalanceerd groter worden’

Uw zaak laten groeien is één zaak, maar hoe doe je dat op een gebalanceerde manier?
Hoe krijg je de harde en zachte kant van groei in evenwicht teneinde je bedrijf langdurig te kunnen laten groter worden.

Je gaat naar huis met concrete tips hoe je ‘ondernemingsgroei’ handvaten kan geven om er echt mee aan de slag te gaan de volgende dag.

Quares Immo - Bart De Smet

De toekoemst van de immo en energiebeleid.

Wase Wind - CEO - Chris Derde

Wase Wind is een coöperatie van mensen die samen investeren in windenergie in eigen streek. De zuivere windstroom wordt door de coöperanten verbruikt, thuis en in de bedrijven.

Wase Wind is dus niet zomaar een elektriciteitsleverancier. Bij ons is elke klant ook mede-eigenaar van het bedrijf. Dat heeft veel voordelen. Wase Wind moet geen hoge winstmarges rekenen op zijn elektriciteitsprijs. Want als er winst is wordt die uitbetaald aan diezelfde klanten/coöperanten.

Circologic - CEO - Jan De Schepper

“Eén bananenschil geeft voldoende biogas om 20 minuten mee te koken.”

Benieuwd om te weten hoe jij binnenkort zelf biogas in jouw keuken maakt met restafval?

“Because there is nog planet B.” - Circologic

Woosh - Joël Golamaully

Woosh is een ecologisch verantwoorde luierservice voor kinderdagverblijven en hun ouders. De missie van Woosh : recyclage van wegwerpluiers mogelijk maken.

Bedrijfsbezoek - Oxford fietsen

Reeds drie generaties sterk in fietsen

Fietsen maken zit in ons bloed. Het stroomt door onze aderen en het brengt ons hart “in vervoering”. Voor ons betekent ‘sterk in fietsen‘ dan ook meer dan bekwaam zijn in het maken van fietsen. Het betekent ook dat we sterke fietsen maken, zoals we zelf graag een fiets zouden willen. Degelijk, comfortabel, duurzaam, betrouwbaar en veilig.

Een fiets voor het leven. Een fiets bestendig tegen alle omstandigheden, ja, zelfs tegen Belgische buien en wegen.

Even more to come...

Galabal - 19u00 tot 03u00

Zoek je een hotel?

Hotel Serwir (locatie galabal)

Deelnemers van het JCI Power-Up Vlaams Congres 2023 krijgen een gunstig tarief: € 99 per nacht per 2-personenkamer + ontbijt

Stuur een mailtje naar info@serwir.be
– aantal kamers
– vrijdag en/of zaterdag
– verwijs naar de deal met het JCI Vlaams Congres 2023